Au pair holland’ Blog

Flexibele kinderzorg

Door Au Pair Holland
3 maart 2024

Flexibele kinderzorg

    Flexibele kinderopvang

    Veel ouders staan dagelijks voor de uitdaging om kinderopvang te regelen, zoals dagopvang, naschoolse opvang en het inschakelen van familieleden voor hulp. Onze gastgezinnen zijn daarom enorm blij met de flexibiliteit van een au pair.

    Door een au pair in te schakelen, krijg je de controle over jouw kinderopvangbehoeften! Je hoeft niet meer te haasten vanuit je werk naar de opvang vanwege de vaste sluitingstijd. Als je kind ziek is, zal je au pair bijspringen om te helpen, en als je zowel schoolgaande kinderen als kleintjes hebt, kan je au pair voor beide zorgen zonder extra kosten.

    Één van de grootste voordelen van ons au pair-programma is de flexibiliteit. Om jouw zoektocht naar een au pair zo eenvoudig mogelijk te maken, worden wij graag jouw partner! Ook wij zijn flexibel en passen ons graag aan naar jouw persoonlijke wensen. Samen zullen we de beste match vinden die bij jouw gezin past. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

    Flexibiliteit zelfs boven verwachting!

    Onze au pairs gaan verder dan de traditionele "9-5" werktijden en bieden je de vrijheid om hun rooster aan te passen aan de unieke behoeften van jouw gezin. Deze flexibiliteit is vooral voordelig voor ouders die onregelmatig werken of onvoorspelbare eindtijden hebben.

    Betrouwbare en persoonlijke kinderzorg

    Met een au pair die bij je thuis woont, heb je de zekerheid van consistente zorg voor je kinderen. In tegenstelling tot traditionele kinderopvangopties, biedt een au pair persoonlijke zorg voor je kinderen binnen de vertrouwde omgeving van je eigen huis. Ze kunnen zich aanpassen aan de specifieke routines, voorkeuren en individuele behoeften van jouw gezin. Deze stabiliteit kan bijzonder voordelig zijn voor gezinnen met wisselende werkschema's.

    Vakantieopvang

    Vakantieopvang is ook eenvoudig met een au pair. Tijdens schoolvakanties werken de meeste au pairs gewoon graag tot 30 uur om vakantieopvang te bieden. Ze kunnen uitstapjes organiseren naar kinderboerderijen, zwembaden of zelfs trips naar de dierentuin of pretpark plannen. Je kunt je au pair ook meenemen op je gezinsvakantie, zodat je kunt genieten van wat tijd voor jezelf terwijl je weet dat je kinderen goed verzorgd worden. Als je wat privétijd met je gezin wilt, zijn onze au pairs ook tevreden om zelfstandig Nederland te verkennen of voor je huisdieren te zorgen tijden jouw vakantie.

    Au pair als mentor of rolmodel

    Jouw au pair kan ook dienen als mentor voor je kinderen. Au pairs kunnen helpen met het ontwikkelen van goede studiegewoonten, het aanmoedigen van een nieuwe sport of het leren van een vreemde taal. Daarnaast kunnen ze ook waardevolle levenslessen delen en helpen met persoonlijke groei en ontwikkeling, au pair worden ook vaak door de kinderen gezien als rolmodel.

    Ondersteuning bij alle leeftijden

    Het au pair programma is geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. We hebben gezinnen met pasgeborenen die extra hulp zoeken met energieke peuters, werkende ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd, en zelfs gezinnen waar de au pair tieners ondersteunt met huiswerk, examenvoorbereidingen, gezonde snacks na schooltijd en vervoer naar verschillende hobby's en activiteiten. Vanuit ons au pair programma is het echter niet toegestaan om de au pair volledige zorgverantwoordelijkheden te geven voor kinderen jonger dan één jaar.

    Culturele uitwisseling en taalontwikkeling

    Het hosten van een au pair biedt een unieke kans voor culturele uitwisseling, waardoor jouw gezin en kinderen uit de eerste hand kunnen leren over verschillende gebruiken, tradities en talen. Het hebben van een au pair die een andere moedertaal spreekt, kan een uitstekende manier zijn om een nieuwe taal te leren.  Door dagelijkse interacties en gesprekken met jouw au pair kunnen hun taalontwikkeling enorm verbeteren.

    Extra hulp bij lichte huishoudelijke taken

    Au pairs kunnen helpen bij licht huishoudelijk werk rondom de kinderen. Taken zoals het opruimen van slaapkamers, het doen van kinderwas of het bereiden van eenvoudige maaltijden. Deze extra hulp kan verlichting bieden voor de drukke ouders. De focus van de au pair dient echter altijd de kinderzorg te zijn.

    Levenslange connecties

    Het hosten van een au pair kan leiden tot levenslange connecties en vriendschappen. Veel gezinnen en au pairs onderhouden contact zelfs lang nadat het au pair programma is afgelopen. Doordat een au pair echt onderdeel wordt van het gezin, bouw je een intense band op waar je heel je leven profijt van kan hebben.

    Betaalbare kinderopvang

    Ons au pair programma biedt een kostenefficiënte oplossing in vergelijking met andere kinderopvangopties. Voor 30 uur per week kinderopvang ontvangen de au pairs maandelijks zakgeld en kost en inwoning. Hoewel het gastgezin programmakosten betaalt, blijkt het gehele au pair programma inclusief alle kosten vaak nog steeds voordeliger te zijn dan het in dienst nemen van een fulltime oppas of gebruik maken van kinderopvangdiensten.

Wil jij ook flexibele kinderzorg? Vind jouw au pair!

Deel deze pagina met je vrienden

Meer blogs lezen?