Au pair holland’ Blog

Waarom is ons au pair programma een culturele uitwisseling?

Door Au Pair Holland
13 mei 2024

Waarom is ons au pair programma een culturele uitwisseling?

Verbreed je wereldbeeld

Bij ons staat niet alleen betaalbare kinderopvang centraal, maar ook de waardevolle culturele uitwisseling die ons au pair programma biedt. Door een au pair in huis te nemen, ervaren gezinnen niet alleen flexibele en betrouwbare kinderzorg, maar ook een verrijkende culturele ervaring. Onze gastgezinnen waarderen de mogelijkheid om hun kinderen een breder wereldbeeld te bieden en zelf te leren van de cultuur en gewoonten van hun au pair.

Culturele uitwisseling

Het doel van het verblijf als au pair in Nederland is om meer te leren over de Nederlandse samenleving en cultuur. De au pair, tussen de 18 en 25 jaar oud, zal bij het gastgezin verblijven en deelnemen aan het dagelijkse gezinsleven. Op deze manier kunnen zowel de au pair als het gastgezin elkaar iets bijbrengen over hun cultuur, taal, normen en waarden.

De regels omtrent deze culturele uitwisseling zijn opgesteld door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de International Au Pair Association (IAPA), waardoor de ervaring zorgvuldig is gereguleerd en gestandaardiseerd.

Wat waarderen onze gastgezinnen het meest?
  • Een au pair deelt een andere taal, verhaaltjes en liedjes in hun moedertaal, wat een multiculturele touch toevoegt aan het leerproces van de kinderen. De boekenplank is nu versierd met verhalen uit Duitsland, Italië, Frankrijk en Australië en met de verjaardagen is het traditie geworden om internationale lekkernijen uit te wisselen, zo krijgen we lekkers opgestuurd vanuit Italië en Frankrijk. En zijn onze wekelijkse gerechten verbreed met culinaire hoogstandjes uit verschillende landen.
  • Levenslange vriendschappen een au pair wordt écht onderdeel van het gezin en vaak is er nog jarenlang contact tussen de au pair, kinderen en het gastgezin. Het is hartverwarmend om te zien hoe jouw au pair deelneemt als een familielid - juichen bij de voetbal- en hockeywedstrijden van de kinderen en het tonen van oprechte interesse in de kids. De kinderen hebben de au pair er graag bij! Zo ook bij de groep 8 musical of een belangrijke dansvoorstelling.
  • Ons gezin maakt nu uitjes naar de landen van onze au pairs zo zien en ervaren de kinderen meteen wat de au pair hun heeft geleerd en uitjes naar de Efteling, Keukenhof en musea zijn traditie geworden bij iedere au pair. Geweldig voor de kinderen maar ook leuke familie-uitjes! Ook familievakanties naar Zuid-Frankrijk zijn specialer geworden nu de au pair meegaat, de au pair vermaakt de kinderen en leert ze over de Franse cultuur.
  • De gastouders plannen graag tijd in om de au pair in te werken. Hierdoor leren zij niet alleen de au pair goed kennen, dit draagt ook bij aan een succesvol au pair programma met open communicatie en ondersteuning. Ook ziet het gezin hun kinderen vaak in de toekomt werken als au pair, geïnspireerd door de geweldige ervaringen die zij hebben gehad.
  • Het au pair programma combineert culturele uitwisseling met praktische ondersteuning, waardoor gastgezinnen erg enthousiast zijn over het totaalpakket.

Haal de wereld in huis met een au pair!

Deel deze pagina met je vrienden

Meer blogs lezen?