Au pair holland’ Blog

Betaalbare kinderzorg

Door Au Pair Holland
4 mei 2024

Betaalbare kinderzorg

    Betaalbare kinderopvang

    Het zoeken van betaalbare en betrouwbare kinderopvang is een grote zorg voor veel gezinnen. Met name voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijdscategorieën of met andere schoolroosters, is het een uitdaging om goede en flexibele kinderzorg te vinden. Gelukkig biedt ons au pair programma hiervoor de perfecte kostenefficiënte oplossing. De reden dat ons au pair programma zo populair is, komt grotendeels doordat het erg voordelig is ten opzichte van reguliere kinderopvang.

    Waarom is een au pair programma voordelig?

    De reden dat het au pair programma zo voordelig is, is doordat het maandelijkse zakgeld van de au pair hetzelfde blijft ongeacht het aantal kinderen dat verzorging nodig heeft. In tegenstelling tot kinderopvang waarbij je per kind betaalt.

    Daarnaast blijven kosten van de kinderdagverblijven stijgen, waarbij de kosten soms wel oplopen tot 100 euro per kind per dag. Als je dit vergelijkt met de zakgeldtarieven van onze au pairs, begrijp je wel waarom veel gezinnen de voorkeur geven aan flexibele in huis zorg. Onder onze kosten vind je alle kosten die komen kijken bij het au pair programma. Denk hieraan aan de eenmalige plaatsing- en essentiële kosten en daarbij ook de maandelijkse aanvullende kosten. We geven via de grote kleine lettertjes aan met welke zaken je nog meer rekening dient te houden om jullie een zo transparant mogelijk inzicht te geven in alle au pair kosten. Uiteindelijk hebben wij berekend dat je voor 30 uur kinderzorg per week een bedrag van 847 euro per maand betaald! Dat is niet verkeerd, hè?

    Au pair vergeleken met kinderopvang

    Hoewel sommige gezinnen het geluk hebben betaalbare kinderopvang in de buurt te vinden, komt het steeds vaker voor dat kinderopvangcentra vol zitten of lange wachttijden hebben waardoor je genoodzaakt bent een kinderopvang verderop te zoeken. Daarbij kan de kinderopvang tot wel €100 per dag rekenen, per kind. Als je meerdere kinderen hebt die dagopvang nodig hebben, lijkt een au pair daarom een ideale oplossing. Ook biedt een au pair flexibelere uren dan een kinderopvang en hoef je de kinderen niet op een bepaald tijdstip weg te brengen en weer op te halen. Er is ruimte voor het ritme dat de dag met zich meebrengt.

    Au pair vergeleken met naschoolse opvang

    Heb jij kinderen die al naar school gaan maar een paar uur naar de BSO moeten in verband met jouw eigen werk of verplichtingen? Ook deze bedragen kunnen oplopen tot wel €11 euro per uur, waarbij een paar middagen met meerdere kinderen al gauw zorgen voor een grote kostenpost.

    Au pair vergeleken met een oppas

    Vaak worden jongeren ingezet voor oppasavondjes en krijgen zij betaald op basis van hun leeftijd. Een nanny of oppas verwijst naar een persoon die enige kwalificaties heeft op het gebied van kinderopvang en al enkele jaren ervaring heeft in de kinderzorg. Per gepland avondje uit, zul je een nanny of oppas moeten regelen en per activiteit concrete afspraken moeten maken. De kosten voor een oppas kunnen oplopen tot €15 euro per uur. Met een au pair kun je deze afspraken veel eenvoudiger maken, aangezien je deze uren kunt afstemmen binnen het rooster van de au pair tot maximaal 30 uur per week. Dit geeft je de flexibiliteit om je au pair te vragen op te passen wanneer jullie een feestje hebben of een date-night willen plannen. Deze flexibiliteit en snelle afstemming nemen veel zorg uit handen en zijn bovendien nog steeds voordeliger dan het regelen van losse oppashulp.

    Als je meer wil weten over de voordelen van ons au pair programma, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn een erkende au pair organisatie en werken volgens de wetten en regels die opgesteld zijn voor deze culturele uitwisseling en hebben betrouwbare partners over de hele wereld. Wij staan te springen om jouw gezin mee te nemen in deze culturele ervaring waarbij jij profiteert van goedkope kinderzorg. Start vandaag nog jouw zoektocht.

Wil jij voordelige kinderzorg? Neem een au pair in huis!

Deel deze pagina met je vrienden

Meer blogs lezen?