Au pair holland’ Blog

10 redenen om au pair te worden in Nederland

Door Au Pair Holland
4 juni 2024

10 redenen om au pair te worden in Nederland

Au pair worden in Nederland is fantastisch! Waarom? Hier zijn 10 redenen waarom au pairs Nederland zo geweldig vinden en van over de hele wereld naar ons kikkerlandje komen voor deze culturele uitwisseling.

1. Veiligheid en geluk: Nederland staat bekend als een veilig en gelukkig land. Met zijn gastvrije gezinnen en vriendelijke sfeer voelen au pairs zich hier snel thuis.

2. Rijke cultuur: Nederland heeft een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Van de schilderachtige grachten van Amsterdam tot de iconische windmolens en prachtige tulpenvelden, er valt altijd iets nieuws te ontdekken.

3. Fietsvriendelijke steden: In Nederland zijn er meer fietsen dan auto's! Au pairs kunnen genieten van de vrijheid en het gemak van het verkennen van de steden op de fiets.

4. Diversiteit in eten: Naast traditionele Nederlandse gerechten biedt Nederland een scala aan internationale keukens, waardoor au pairs hun smaakpapillen kunnen verwennen met verschillende smaken.

5. Multiculturele omgeving: Nederland is een mengelmoes van culturen, wat betekent dat au pairs de kans krijgen om mensen van over de hele wereld te ontmoeten en zich onder te dompelen in een diverse samenleving.

6. Talenkennis: In Nederland wordt veel Engels gesproken, waardoor au pairs hun taalvaardigheden kunnen verbeteren terwijl ze genieten van hun ervaring in het buitenland.

7. Gemakkelijke toegang tot andere landen: Dankzij de centrale ligging in Europa kunnen au pairs gemakkelijk reizen naar andere landen voor leuke weekendtrips of zelfs langere vakanties.

8. Werk-privébalans: De Nederlandse levensstijl moedigt een gezonde balans tussen werk en privéleven aan, waardoor au pairs voldoende vrije tijd hebben om te genieten van (culturele) evenementen, lokale activiteiten en het maken van veel vrienden.

9. Au pair community: Au Pair Holland organiseert regelmatig events voor au pairs. Dit is een unieke kans om makkelijk vrienden te maken. Daarnaast wonen er ook veel (internationale) studenten in Nederland die vaak openstaan voor nieuwe vriendschappen.

10. Innovatieve en vooruitstrevende samenleving: Nederland staat bekend om zijn innovatieve en vooruitstrevende benadering van verschillende aspecten van het leven, zoals duurzaamheid, technologie en onderwijs. Als au pair krijg je de kans om deel uit te maken van deze dynamische samenleving en te leren van deze vooruitstrevende ideeën en initiatieven.

Nederland biedt au pairs de mogelijkheid om niet alleen nieuwe culturen te ontdekken en vrienden te maken, maar ook om een onvergetelijke ervaring op te doen die hen zal helpen groeien als individu. Dus waar wacht je nog op? Kom naar Nederland en ontdek de charme van dit prachtige land terwijl je bij een gastgezin woont en voor hun kinderen zorgt. 

Ontdek Nederland als een local

Deel deze pagina met je vrienden

Meer blogs lezen?