Au pair holland’ Blog

Wat is een au pair?

Door Au Pair Holland
30 mei 2024

Wat is een au pair?

    Wat is een au pair?

    Wanneer je kiest voor een au pair, ervaar je zowel flexibele als betaalbare zorg voor jouw kinderen. Het is dé ideale oplossing om je dagelijkse leven meer in balans te brengen en meer quality time met je kinderen door te brengen.

    Een au pair woont bij jouw gezin en zal ook echt onderdeel worden van jouw huishouden, je krijgt er dus een extra familielid bij! En dit familielid, jouw au pair, zal zorgen voor heel veel voordelen en extra avonturen voor de  kinderen! Zo is het fijn om te weten dat je kinderen goed worden verzorgd in hun vertrouwde omgeving, leert een au pair jouw kinderen écht kennen en kan dus inspelen op hun wensen en behoeften. Is jouw dochter fan van Kinderen voor Kinderen? Jouw au pair danst maar al te graag mee! Door de flexibiliteit heb jij de mogelijkheid om wat extra tijd vrij te maken voor jezelf, zoals een avondje sporten of een welverdiende date-night. Daarnaast werkt een au pair volgens een door jouw opgesteld rooster en dus niet volgens de reguliere werktijden van de kinderopvang.

    Met een au pair haal je de wereld in huis en zullen je kinderen meer leren over andere culturen en talen. Je au pair kan ook helpen met lichte huishoudelijke taken en het bereiden van gezonde snacks voor de kinderen, waardoor jij meer tijd hebt voor andere zaken. Een au pair biedt alles wat je nodig hebt!

    Het au pair programma is een fantastische manier om een betrouwbare, enthousiaste en betrokken oppas te hebben. Al onze au pairs ondergaan een screeningsproces vanuit onze internationale partners. Hierbij wordt er goed gekeken of de kandidaat geschikt is om au pair te worden en zal de au pair kandidaat diverse zaken moeten aanleveren. Alle au pairs die aan jou voorgesteld worden hebben de screening voltooid en zijn door de partner beoordeeld. Jij ontvangt uiteindelijk alleen de gegevens van au pairs waarvan wij denken dat die binnen jouw gezin zal passen. Het au pair profiel bevat foto's, een introductiebrief en referenties. Ook hebben alle au pairs een medische keuring en VOG ingediend bij onze partner. Veel van onze au pairs hebben ook een rijbewijs.

    Als waardering voor de kinderzorg van maximaal 35 uur per week, ontvangt een au pair kost en inwoning bij jouw gezin met 3 maaltijden per dag, 7 dagen per week en maandelijks zakgeld.

Takenpakket

Via Au Pair Holland vind je een au pair die perfect bij jouw gezin past. Gedurende het gehele au pair programma bieden wij hulp en ondersteuning. Jouw au pair kan je gezin helpen met veel taken, zoals:

  • Ochtendroutine: de kinderen wakker maken en klaarmaken voor de dag.
  • Opruimen: de kinderen leren hoe zij hun kamer moeten opruimen of helpen met het bed opmaken.
  • Maaltijdbereiding: verzorgen van ontbijt en lunch voor de kinderen.
  • Keukentaken: zorgen dat de keuken netjes wordt achtergelaten, vaatwasser inruimen en een doekje over de tafels.
  • Schoolvoorbereiding: ervoor zorgen dat de kinderen de juiste boeken, sportkleding of spullen bij zich hebben.
  • Vervoer: de kinderen van en naar school, sportactiviteiten, speelafspraakjes of feestjes brengen. Met de fiets, auto, te voet of met het openbaar vervoer.
  • Naschoolse activiteiten: het vermaken van de kinderen na school door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de speeltuin of kinderboerderij.
  • Huiswerkbegeleiding: hulp en ondersteuning bieden met het maken en plannen van huiswerk.
  • Maaltijdondersteuning: bereiden van gezonde snacks of simpel avondeten.
  • Spelletjes en activiteiten: knutselen, schilderen, spelletjes, voetballen of dansjes leren? Jouw au pair maakt er altijd een feest van!
  • Bedtijdroutine: helpen met het badderen of de kinderen voorlezen en in bed liggen.
  • EHBO & Au Pair training: alle au pairs hebben een online training afgerond voor hun aankomst in Nederland.

Word gastgezin bij Au Pair Holland en ervaar hoe een au pair jouw leven verrijkt en makkelijker maakt! Een au pair biedt persoonlijke en flexibele hulp, gewoon bij jouw thuis.

Voordelen au pair

Voor jouw au pair bieden wij vele voordelen en ondersteuning, waaronder:
  • Onderdeel van het gezin: De mogelijkheid om volledig te integreren in een Nederlands gastgezin, de Nederlandse cultuur te ervaren, en een "grote zus of broer" binnen het gezin te worden.
  • Kost en inwoning: Gratis kost en inwoning in een comfortabele, gemeubileerde slaapkamer in het huis van het gastgezin.
  • Zakgeld: Maandelijks zakgeld om persoonlijke uitgaven te dekken.
  • Verzekeringen en extra's: Een reis- en zorgverzekering, compensatie voor het vliegticket, OV Weekend Vrij abonnement, museumjaarkaart en telefoon abonnement, zodat de au pair zorgeloos kan genieten van de culturele uitwisseling.
  • Vrije dagen: Twee dagen per week vrij, zodat de au pair voldoende tijd heeft om Nederland te ontdekken en nieuwe vrienden te maken.
  • Support: Begeleiding, ondersteuning en training van het gastgezin én Au Pair Holland om een succesvolle au pair ervaring te realiseren.
  • Aankomst: De au pair wordt opgehaald op het vliegveld door het gastgezin.
  • Verantwoordelijkheden: Geen volledige verantwoordelijkheid voor kinderen jonger dan 1 jaar, zodat de focus van de au pair voornamelijk op kinderopvang voor oudere kinderen ligt.
  • Geen nachtverantwoordelijkheid: Zodat de au pair de nodige rust en ontspanning krijgt om overdag voor de kinderen te zorgen.
  • Kinderzorg als focus: De werkzaamheden van de au pair moeten gefocust zijn op verzorging rondom de kinderen. Er mag worden geholpen met licht huishoudelijk werk, beperkt tot maximaal 2 uur per dag.
Met specifieke afspraken rondom het erkende au pair programma zijn de bovenstaande items bedoeld om het culturele uitwisselingsprogramma zo comfortabel mogelijk te maken voor zowel de au pair als het gastgezin. Een tevreden au pair zorgt voor een positieve sfeer binnen het gezin en voor goede en flexibele zorg voor de kinderen.

Maak jouw leven leuker & makkelijker: vind een au pair!

Deel deze pagina met je vrienden

Meer blogs lezen?