Au pair holland’ Blog

Schema van een au pair

Door Chiara
9 maart 2024

Schema van een au pair

Hoe veel werkt een au pair nou precies? En wat zijn de taken die een au pair kan overnemen? Hieronder zie je het schema vanuit onze au pair Chiara. Ieder gezin is anders en daarom zal ook ieder au pair rooster verschillen, dit is om je een indruk te geven.

Een dag als au pair

Ochtendroutine
Ik word rond half 8 uur 's ochtends wakker omdat mijn gastmoeder vroeg naar haar werk moet. Daarna ontbijten de kinderen en ik samen. Ik help met de broodtrommels, aankleden, het doen van de haren, en speel met Rens (mijn jongste gastkind). Rond 8:20 uur brengen we Sterre naar school. Omdat Sterre 6 jaar oud is, gaat ze elke dag naar school. Rens zit nu op peuterspeelzaal, waardoor hij twee dagen per week naar de peuteropvang gaat en de rest van de tijd met mij doorbrengt thuis.

Tijdens schooluren
Wanneer Sterre op school zit, breng ik tijd door met Rens. Ik organiseer altijd veel leuke activiteiten om Rens bezig te houden. Wanneer het lekker weer is gaan we dan ook graag op pad, bijvoorbeeld naar de speeltuin, kinderboerderij, zwemmen of naar de bieb. Daarnaast organiseer ik ook veel activiteiten binnenshuis zoals knutselen, tekenen, spelletjes, bakken en speurtochten. Om 12 uur 's middags zorg ik dat Rens te eten krijgt en daarna gaan we weer verder met spelen, hij mag per dag ook 1 uur televisie kijken, dit doen we vaak na het eten.

Na schooltijd
Om 15:30, als Sterre klaar is van school, staan wij op het schoolplein te wachten om haar op te halen. We lopen samen naar huis en ik zorg dat alles wordt opgeruimd, zoals haar broodtrommel of gymkleren. Wanneer de kinderen en ik thuiskomen, was mijn gastmoeder vaak ook al thuis. Aangezien ik het ook leuk vind om te koken, help ik vaak mijn gastmoeder met het eten. Na het avondeten wast mijn gastmoeder af en brengt ze de kinderen naar bed, hierin hoef ik eigenlijk vrijwel nooit te ondersteunen omdat ze dat juist een leuk momentje vind om zelf met de kinderen te doen. Gedurende de dag had ik soms nog extra taken om te voltooien. Het is bijvoorbeeld mijn taak om de was van de kinderen te doen: wassen, ophangen en opbergen en ik moet er ook voor zorgen dat alle rommel die overdag gemaakt wordt tijdens het spelen of activiteiten, weer wordt opgeruimd. Mijn eigen kamer moet ik ook zelf schoonmaken en soms nog wat kleine klusjes om mijn gastgezin te helpen, wat ik niet erg vind.

Veel vrije tijd!
Doordat Rens ook nog twee dagen naar de peuterschool gaat en mijn dagen eigenlijk al eindigen na het ophalen van Sterre, heb ik in de avonden en doordeweeks veel vrije tijd. Het gastgezin laat me lekker vrij en ik mag doen wat ik wil, zo lang ik maar niet té laat/luidruchtig thuis kom. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, ik heb een abonnement bij de sportschool bij ons in de straat, en spreek ik graag af met vriendinnen om Nederland te ontdekken. We hebben zelfs al een paar tripjes naar België en Duitsland gemaakt!
Deel deze pagina met je vrienden

Meer blogs lezen?