Ervaringen

Het broertje en zusje die ik nooit hebt gehad!

Door
Aurora
Au Pair in Alkmaar
13 maart 2024

Het broertje en zusje die ik nooit hebt gehad!

Introductie

Ik ben Aurora, 24 jaar, en ik kom oorspronkelijk uit Durban, Zuid-Afrika. Al van jongs af aan wilde ik au pair worden en nieuwe culturen ontdekken. Het werken met kinderen heeft me altijd aangesproken, en daarnaast leek mij het leuk om naar het buitenland te gaan om nieuwe landen en culturen te ervaren. Nederland trok me aan vanwege de open Nederlandse cultuur, mijn Nederlandse afkomst via mijn oma, en het feit dat er redelijk goed Engels wordt gesproken.

Voorbereidingen

Na het regelen van alle papieren was mijn profiel bij Au Pair Holland klaar. Het duurde even om de juiste match te vinden, maar het wachten was de moeite waard. Halverwege juli kwam ik in contact met mijn gastgezin en binnen drie weken na de match landde ik in Amsterdam waarna ik verhuisde naar Alkmaar in Noord-Holland. Het gezin verwelkomde me op het vliegveld, en vanaf dat eerste moment begon er een geweldig avontuur.

Band opbouwen

In het begin vond ik het een beetje lastig om een band op te bouwen met de kinderen. Ik was de eerste au pair voor het gezin waardoor ze nog niet echt gewend waren aan een 'vreemde' in huis. Gelukkig kan ik achteraf zeggen dat dat helemaal goed is gekomen! Na ongeveer 2 maanden voelde ik me echt lid van het gezin en vonden de kinderen het ook erg fijn om tijd met mij te spenderen. Naast het gezinsleven vond ik het ook leuk om andere au pairs te ontmoeten. Via social media had ik zelf al wat contacten gemaakt en uiteindelijk via het Au Pair Holland event ontmoette ik twee au pairs die dichtbij woonden. Hier heb ik veel tijd mee gespendeerd.

Soep of sopje?

Mijn tijd in Nederland, van augustus tot juni, was absoluut de beste tijd van mijn leven. Het au pair-zijn heeft me zoveel gebracht: ik ben gegroeid als persoon, heb nieuwe plaatsen ontdekt en de Nederlandse cultuur beter leren begrijpen. Ik vond het heel fijn dat ik Engels kon spreken en ook het Nederlands leren ging vrij goed omdat je met het Afrikaans toch al wel een soort van basis hebt. Al is er veel in de Nederlandse taal juist anders, heb ik het toch goed kunnen leren het afgelopen jaar. Het meest grappige was toen mij gastmoeder me vroeg een sopje te maken en ik dacht dat ze soep bedoelde. Maar nee, ik moest even een doekje over de tafel halen. Door deze unieke ervaring voel ik me nog meer verbonden met mijn oma en mijn Nederlandse afkomst.

Mooiste momenten

Ik heb zoveel mooie momenten beleefd dat het moeilijk is om er één te kiezen. De speciale momenten die ik nooit zal vergeten zijn: Kerst vieren met een andere familie, maar ook mijn Nederlandse familie van mijn oma’s kant ontmoeten. Dit was een droom die werkelijkheid werd. Ik heb zo veel leuke, lieve mensen ontmoet, dat ontroert me echt. Mijn gastouders hebben me enorm verwend doordat ik skilessen mocht volgen. Ik had nog nooit geskied, of sneeuw gezien. Ik vond dit helemaal fantastisch - en koud! Ook het lange weekend weg naar Brussel zal ik nooit meer vergeten.

Nieuwe winterjas

Mijn gastouders hebben mij echt met open armen verwelkomd en de kinderen voelden als het kleine broertje en zusje die ik nooit heb gehad. Doordat ik het zo fijn had bij mijn gastgezin, miste ik thuis niet echt. Het enige wat ik af en toe miste was de zon, want het weer in Nederland was wel even wennen. Wat kan het koud zijn! Ik heb er een nieuwe winterjas voor moeten kopen. Ik kan mijn gastgezin niet genoeg bedanken en weet zeker dat ik contact met ze ga houden en nog een keer zal terugkeren.

Word au pair in Nederland

Iedereen die mij kent, weet dat ik niet uitgepraat raak over mijn culturele uitwisseling in Nederland. Ik zou het daarom ook iedereen aanraden om te doen, het is echt een fantastische ervaring.

Zoek jij een au pair?

Wij helpen je graag bij het vinden van dé perfecte match. Meld je aan als gastgezin en wij helpen je gedurende het hele au pair programma. Van het begint tot het eind staan wij voor je klaar!
Deel deze pagina met je vrienden

Meer ervaringsverhalen lezen?