Au pair holland’ Blog

Wat is de IND?

Door Annelies
14 mei 2024

Wat is de IND?

Wat is de IND?

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) regelt in Nederland het verblijf van buitenlanders. Au pairs die naar Nederland komen voor een culturele uitwisseling hebben ook een verblijfsvergunning nodig van de IND.

Procedure bij de IND

Wij dienen als au pair bureau alle regels en wetten vanuit de IND te volgen, als erkend au pair bureau zijn wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en communiceren wij nauw met de IND. Het is belangrijke vereiste vanuit de IND dat gastgezinnen de taken, voordelen én culturele uitwisseling snappen.

Taken en voordelen voor au pairs

Au pairs helpen bij de zorg voor kinderen en mogen ondersteunen in lichte huishoudelijke taken. In ruil daarvoor krijgen ze kost, inwoning en zakgeld om Nederland te ontdekken. Het verblijf bij een gastgezin biedt een kans om de Nederlandse cultuur te leren kennen en ervaringen te delen met het gezin.

Culturele uitwisseling

Het verblijf als au pair bevordert begrip en kennis over verschillende culturen, doordat au pairs en hun gastgezinnen samenleven en ervaringen delen.

Als gastgezin zul je niet te maken met de IND, aangezien wij rechtstreeks met hen communiceren. Heb jij een specifieke vraag? Neem contact met ons op.
Deel deze pagina met je vrienden

Meer blogs lezen?