Au pair holland’ Blog

Top 10 activiteiten als au pair in Nederland

Door Au Pair Holland
9 juni 2024

Top 10 activiteiten als au pair in Nederland

Als au pair in Nederland hoef je je zeker niet te vervelen! Er zijn tal van activiteiten om van te genieten tijdens je vrije momenten. Hier vind je de top 10 activiteiten die je zeker niet mag missen:

1. Tulpenvelden: Nederland staat bekend om de prachtige tulpenvelden, vooral in het voorjaar. Een bezoek aan deze kleurrijke velden is een must, en vergeet niet een fotoshoot te doen. Jouw familie en vrienden thuis zullen erg jaloers zijn (;

2. Bezoek aan musea: Ontdek de rijke geschiedenis van Nederland in musea zoals het wereldberoemde Rijksmuseum, Van Gogh Museum of het Anne Frank huis. Leer en geniet van verschillende musea of tentoonstellingen.

3. Boottocht door de grachten: Ervaar de charme van Nederland vanaf het water tijdens een heerlijke boottocht door de grachten van Amsterdam, Utrecht of Leiden. Ideale activiteit voor op een zonnige middag.

4. Stranddag: Nederland is klein, dus als de zon schijnt, waarom niet naar het strand gaan? Geniet van een verfrissende duik, ontspan in de zon of probeer heerlijke gerechten in één van de vele strandtenten.

5. Natuurparken: Verken de prachtige natuurparken van Nederland, zoals de Veluwe of de Biesbosch, tijdens een ontspannende wandeling door de bossen.

6. Nationale citytrips: Ontdek de historische steden van Nederland, zoals Delft, Haarlem en Maastricht. Wandel door de sfeervolle straten, bewonder de architectuur en geniet van lokale lekkernijen.

7. Nederlandse keuken: Proef de lokale lekkernijen van Nederland, zoals stroopwafels, haring, poffertjes en bitterballen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan een traditionele kaasmarkt.

8. Nationale feesten: Ervaar de Nederlandse cultuur door deel te nemen aan nationale feesten zoals Koningsdag en het Sinterklaasfeest, compleet met pieten, pepernoten en cadeautjes. Bij een jarige mag de kringverjaardag uiteraard ook niet ontbreken.

9. Fietstocht: Nederland staat bekend om de vele fietsen en de fietscultuur. Maak een mooie fietstocht langs het strand en stop onderweg voor een picknick, drankje of ijsje.

10. Keukenhof: Bezoek 's werelds grootste bloementuin, Keukenhof, en bewonder miljoenen kleurrijke bloemen in bloei. Maak een wandeling door de mooie aangelegde tuinen en maak leuke kiekjes.

Nederland heeft zoveel te bieden en dit is slechts een kleine greep uit de activiteiten. Elke stad en elk dorp heeft iets leuks! Probeer een escape room, ga bowlen, bezoek een arcadehal of bak een heerlijke appeltaart op een regenachtige dag. Stap op je fiets en begin aan dit onvergetelijke avontuur!

Veel te doen en te beleven!

Deel deze pagina met je vrienden

Meer blogs lezen?