Ervaringen

Ik hou van de internationale omgeving

Door
Sabrina
Au Pair in Leiderdorp
24 juni 2024

Ik hou van de internationale omgeving

Korte introductie

Ik ben Sabrina, 19 jaar en ik kom uit Turijn, Italië. Voordat ik mijn au pair-avontuur in Nederland startte werkte ik op een zomerschool. Hier deed ik huiswerkbegeleiding en verder paste ik op kinderen. Mijn wens om in Nederland te studeren inspireerde me om eerst een tussenjaar te nemen, wat echt perfect uitpakte. Ik vond mijn gastgezin online en Au Pair Holland zorgde voor de bemiddeling en begeleidde mij voor mijn komst naar Nederland. Dankzij hun hulp verhuisde ik op 16 augustus 2023 naar Nederland. Mijn avontuur eindigt op 11 juli 2024 en ik deel heel graag mijn ervaringen met jullie.

Het vinden van de perfecte match

Het vinden van mijn huidige gastgezin via de website ging snel en eenvoudig, met veel opties om uit te kiezen. Mijn eerste indruk was heel goed, want ze waren gastvrij en ruimdenkend. Ze lieten me meteen voelen dat ik deel uitmaakte van hun gezin. Ik wist dat dit het juiste gezin voor mij was, omdat de gastmoeder en ik iets bijzonders gemeen hadden: zij heeft een soortgelijke uitwisseling gedaan in de VS tijdens haar middelbare school. Bovendien hebben ze twee kinderen van 8 en 9 jaar oud, en ik wilde heel graag in een gezin komen met kinderen in deze leeftijd.

Mijn gastgezin bestaat uit een moeder, vader, een meisje van 8 en een jongen van 9 jaar. We wonen in een mooie buurt in Leiderdorp, vlakbij Leiden. Het huis is ruim en mijn kamer bevindt zich op de zolder. Ik heb geluk, want mijn plek bestaat uit twee kamers en een badkamer. Het is er erg gezellig met een bed, bureau, bank en tv.

Vrije tijd

Ik heb veel vrije tijd en werk op dinsdag, woensdag en soms in de weekenden. Mijn dag begint met de kinderen klaar te maken voor school. Als ze weg zijn, heb ik tijd voor mezelf. 's Middags spelen we, eten we een snack, en soms komen vriendjes spelen. Mijn belangrijkste taken zijn oppassen, leuke activiteiten initiëren en koken. In de weekenden bezoeken we leuke kindvriendelijke plekken, zoals trampolineparken en minigolf. Een onvergetelijk moment was skiën in Snow World, heel gaaf!

In mijn vrije tijd schilder en naai ik graag, en ik vind het leuk om door steden als Den Haag, Amsterdam en Leiden te wandelen. Mijn eerste vriendin leerde ik kennen via de lijst van au pairs die ik via Au Pair Holland ontving. Ook sloot ik me spontaan aan bij een amateurvolleybalteam die ik zag spelen in mijn buurt. Via apps zoals Bumble, waar je niet alleen dates maar ook vrienden kunt vinden, ontmoette ik andere nieuwe vrienden.

Ervaringen in Nederland

Ik hou van Nederland omdat het internationaal is en de meeste mensen goed Engels spreken, waardoor ik me welkom voel. Het openbaar vervoer is efficiënt en er is altijd iets te doen. Ik deed mee aan twee events van Au Pair Holland die door Annelies georganiseerd waren. Allebei de activiteiten waren leuk, vooral de winteractiviteit waar ik veel au pairs van over de hele wereld ontmoette.

Leercurve als au pair

Soms is het lastig om door de kinderen serieus genomen te worden, omdat ze je geduld op de proef stellen. Ik leerde meer over hun gedrag en kan er nu veel beter mee omgaan. Een andere uitdaging was het weer; ik ben mooi weer gewend in Italië, dus moest echt even wennen aan het Nederlandse klimaat.

Au pair zijn geeft je echt inzicht in het leven als werkende volwassene. Het is een grote stap na de middelbare school, maar ik voel me nu volwassener en geniet van mijn vrijheid en semi-onafhankelijkheid. Het brengt ook mentale uitdagingen met zich mee, maar ik heb geleerd meer geduld te hebben en kleine stappen vooruit te waarderen.

Sta open voor anderen, wees geduldig, en durf nieuwe ervaringen aan te gaan. Wees niet bang om Engels te spreken, zelfs als het niet je moedertaal is. Het is oké om fouten te maken, zolang je er maar van leert. Daarnaast is het ook erg belangrijk om je gastgezin te respecteren en waardering te tonen naar hen toe. Ik kijk terug op een geweldig avontuur en dat gun ik echt iedereen!

Zoek jij een au pair?

Wij helpen je graag bij het vinden van dé perfecte match. Meld je aan als gastgezin en wij helpen je gedurende het hele au pair programma. Van het begint tot het eind staan wij voor je klaar!

Sabrina's leuke momenten

Deel deze pagina met je vrienden

Meer ervaringsverhalen lezen?