Wat is een au pair?

Beginnen bij de basis
Een au pair is een jonge international tussen 18 en 25 jaar die naar Nederland wil komen om bij jouw gezin te wonen, als onderdeel van een culturele uitwisseling. In ruil voor kost, inwoning en zakgeld biedt de au pair ondersteuning bij de zorg voor jouw kinderen. Ze zijn enthousiast om de Nederlandse taal en cultuur te leren kennen. Veel jongeren kiezen voor een au pair ervaring tijdens een tussenjaar of na hun studie, als voorbereiding op een officiële baan. Au pairs hebben vaak al ervaring met oppassen of een studie gerelateerd aan kinderen. Au pairs worden vaak gezien als een oudere broer of zus voor jouw kinderen.

Wat doet een au pair?

Een au pair vervult een veelzijdige rol in het gastgezin, waarbij de au pair kan helpen met diverse taken tot 30 uur per week. Dit omvat onder andere het ondersteunen bij de ochtendroutine, zoals het wakker maken van de kinderen en ze voorbereiden op de dag. De au pair betrekt de kinderen actief bij het opruimen van hun kamer en het opmaken van hun bed, staat klaar om te helpen bij het voorbereiden van maaltijden, het opruimen na de maaltijden en het organiseren van schoolspullen. Ook biedt de au pair ondersteuning bij het brengen en halen van de kinderen van en naar activiteiten zoals voetbal, hockey, play dates, speeltuin, zwemles of kinderfeestjes. Gedurende de dag zorgt de au pair voor vermaak, van leuke spelletjes en knutselwerkjes tot het assisteren bij huiswerk en het stellen van deadlines. 's Avonds kan een au pair helpen met de avondroutine, zoals het assisteren bij het badderen, klaarmaken voor bed of het voorlezen van een verhaaltje.

Onze internationale partners screenen zorgvuldig alle au pairs, inclusief het verkrijgen van een VOG en een doktersverklaring. Onze au pairs zijn stuk voor stuk flexibel, vriendelijk, open-minded en hebben een basisniveau van de Engelse taal. Voordat de au pairs deelnemen aan ons programma, hebben zij een online EHBO & Au Pair training voltooid.

Een feest van diversiteit

Onze internationale au pairs

Onze au pairs komen van over de hele wereld, waardoor er een prachtige diversiteit aan culturen en achtergronden ontstaat. Van onze buurlanden en bijvoorbeeld Frankrijk, Portugal of Engeland tot verre bestemmingen zoals Zuid-Afrika en Suriname. Al onze au pairs brengen unieke ervaringen en perspectieven met zich mee. Deze internationale mix maakt het avontuur van het hosten van een au pair des te spannender en verrijkend. Vind jouw au pair in slechts 4 stappen
Lees onze ervaringen

Au pair vereisten

Alle au pairs nemen deel aan ons culturele uitwisselingsprogramma om het gezinsleven in Nederland te ervaren. De au pairs worden verwelkomd als volwaardig gezinslid en ontvangen kost, inwoning en maandelijks zakgeld in ruil voor het assisteren bij de verzorging van de kinderen en lichte huishoudelijke taken. Au pairs dienen te voldoen aan onderstaande criteria:
  • Leeftijd: moet tussen de 18 en 25 jaar oud zijn.
  • Paspoort/ID kaart: een geldig paspoort of ID kaart is verplicht.
  • Visum: non-Europese au pairs hebben een verblijfsvergunning voor culturele uitwisseling nodig en mogelijk ook een voorlopige verblijfsvergunning (visum voor toegang), waarvoor Au Pair Holland een aanvraag indient. Au Pairs uit bepaalde landen zijn vrijgesteld van verblijfsvergunningen.
  • Persoonlijke eigenschappen: flexibiliteit, vriendelijk en open-minded.
  • Taalvaardigheid: beheersing van B1-niveau Engels is vereist.
  • Verantwoordelijkheden: wordt verwacht tot maximaal 30 uur te helpen met de verzorging van de kinderen en lichte huishoudelijke taken.
  • Programmaduur: au pair wordt verwacht minimaal 9 maanden en maximaal 12 maanden te blijven. Er is ook een optie om een au pair voor 6 maanden in huis te nemen.
  • EHBO & Au Pair training: alle au pairs hebben een uitgebreide au pair training voltooid, deze wordt georganiseerd door Au Pair Holland en is gratis voor alle au pairs.
  • Gezondheid: au pair dient in goede gezondheid te verkeren zonder medische aandoeningen.
  • VOG: een Verklaring Omtrent het Gedrag is vereist.
  • Rijbewijs: het bezit van een rijbewijs is gewenst maar niet verplicht.
  • Fiets: fietsvaardigheid is een vereiste.
  • Rokers: rokers zijn moeilijker te plaatsen.
  • Burgerlijke & ouderlijke status: au pairs moeten ongehuwd zijn en geen kinderen hebben. Au pairs mogen ook geen familie zijn van het gastgezin.
  • Au pair support

    Ons Au Pair Holland team is klein en deskundig. We zijn persoonlijk betrokken bij zowel onze gastgezinnen als au pairs. Gedurende het gehele au pair programma bieden wij ondersteuning en begeleiding aan onze au pairs, zodat zij zich direct thuis voelen. We faciliteren exclusieve groepschats waar au pairs moeiteloos met elkaar kunnen communiceren, en we organiseren jaarlijks diverse events waar alle au pairs samenkomen. Dit alles om het au pair programma zo succesvol mogelijk te maken en de au pairs een geweldige culturele uitwisseling te bieden.
    Al onze au pairs hebben voor hun aankomst in Nederland een professionele online EHBO- en Au Pair-training afgerond. Deze training behandelt alle essentiële aspecten van kinderzorg, de ontwikkeling van kinderen en veiligheid. Voor onze au pairs is deze training inbegrepen in het programma. Voor anderen die geïnteresseerd zijn, bieden wij een korting aan voor deze gespecialiseerde au pair training.

    Meer weten? Wij helpen je graag!

    Ontdek het programma

    Download onze folder

    Leer meer over het au pair programma, ons proces, team en de voordelen van een culturele au pair uitwisseling.

    Hidden
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Neem contact op

    Ons ervaren team helpt je graag verder.