Au Pair Holland helpt je graag bij het vinden van flexibele kinderopvang. Met meer dan 35 jaar ervaring, professionaliteit en expertise zorgen wij voor de perfecte match voor jouw gezin. Dankzij ons eenvoudige proces vind je snel en gemakkelijk jouw au pair.

Gastgezin worden?

Ontdek de voordelen van een au pair!
Wanneer je kiest voor een au pair, ervaar je zowel flexibele als betaalbare zorg voor jouw kinderen. Het is de ideale oplossing om je dagelijkse leven meer in balans te brengen en meer quality time met je kinderen door te brengen.

Het hebben van een au pair biedt vele voordelen. Het is fijn om te weten dat je kinderen goed worden verzorgd in hun vertrouwde omgeving thuis. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om tijd vrij te maken voor jezelf, zoals een avondje sporten of een welverdiende date-night. Een au pair biedt flexibiliteit die andere vormen van kinderopvang niet kunnen bieden. Je kunnen zullen leren van een andere taal en cultuur, wat hun horizon verbreedt en een au pair kan ook helpen met lichte huishoudelijke taken, waardoor jij meer tijd hebt voor andere belangrijke zaken.

Het au pair programma is een geweldige manier om een betrouwbare en betrokken oppas te hebben die deel uitmaakt van jouw gezin. Het is een culturele uitwisseling die levenslang impact maakt voor zowel jouw gezin als de au pair.

Vind jouw au pair in 4 stappen

Wij helpen je, of je nu voor het eerst een au pair ontvangt of al ervaring hebt met au pairs. Gedurende het hele au pair programma staan wij voor je klaar, van het begin tot en met het einde.

Aanmelding
Meld je gemakkelijk aan via ons online formulier. Zorg voor een brief, foto's en referenties. Wij begeleiden je met alle benodigde documentatie.
Intake
Maak een afspraak voor een intake met een teamlid van Au Pair Holland om de behoeften en wensen van jouw gezin te bespreken.
Interview
Bekijk de au pair kandidaten die aan jouw gezin zijn gekoppeld en plan interviews. Wij voorzien je van een interviewgids om het proces soepel te laten verlopen.
Match!
Nodig je geselecteerde au pair uit om bij jouw gezin te komen wonen! Wij helpen de au pair met het visum, vliegticket en reisverzekering.

Na een match, volgen de onderstaande stappen:

Support
Ontvang gedurende het gehele au pair programma ondersteuning en begeleiding vanuit ons deskundige en toegewijde team.
Opnieuw
Het zoeken naar jouw volgende au pair is veel gemakkelijker! We kennen jouw gezin, jullie voorkeuren en je hebt al een profiel.

Wat doet een au pair?

Helpt bij kinderzorg en kleine huistaken, waaronder:
  • Ochtendroutine: de kinderen wakker maken en hen klaarmaken voor de dag.
  • Kamer opruimen: de kinderen leren hun kamer op te ruimen en hun bed op te maken.
  • Maaltijdvoorbereiding: ontbijt en lunch voor de kinderen klaarmaken.
  • Keukentaken: opruimen na ontbijt/lunch en het in- en uitruimen van de vaatwasser.
  • Schoolvoorbereiding: ervoor zorgen dat de kinderen hun boeken en gymspullen gepakt hebben.
  • Vervoer: de kinderen naar school, hobby's of speelafspraken brengen en ophalen, te voet, op de fiets of met de auto.
  • Naschoolse activiteiten: de kinderen vermaken na school met leuke uitjes naar de kinderboerderij, speeltuinen of een park.
  • Huiswerkbegeleiding: helpen met huiswerk en toetsen, zowel de uitleg als planning.
  • Naschoolse snacks: zorgen voor een kleine/gezonde snack na school of voorbereiding voor het avondeten.
  • Kinderentertainment: de kinderen zullen zich nooit vervelen: de au pair zal zorgen voor leuke activiteiten en hen vermaken.
  • Bedroutine: helpen tijdens het badderen, voorlezen van verhaaltjes en de kinderen klaarmaken voor bed.
  • Algemene voorbereiding: alle au pairs hebben een online EHBO & Au Pair training afgerond voordat ze bij jouw gezin zullen starten.

Waarom een au pair?

Biedt héél veel voordelen, zoals:
  • Flexibele zorg: in tegenstelling tot traditionele kinderopvangopties met vaste uren, biedt een au pair zorg buiten reguliere kantoortijden. Je hebt de flexibiliteit om hun hulp in te plannen zoals nodig, afgestemd op je werkschema of eventuele onvoorziene omstandigheden.
  • Persoonlijke zorg: een au pair biedt persoonlijke en gezinsgerichte zorg voor jouw kinderen in de vertrouwde en geruststellende omgeving van jouw thuis. Door de persoonlijke aanpak richt een au pair zich op de specifieke behoeften van elk kind.
  • Last-minute veranderingen: als je kind ziek is of er onverwachte veranderingen zijn in je dagelijkse routine, kan een inwonende au pair snel aanpassen en vaak makkelijk bijspringen.
  • Alle kinderen: Als je zowel schoolgaande kinderen als kleintjes thuis hebt, kan je au pair voor beide zorgen zonder extra kosten. Ze helpt met schoolroutines, huiswerk en vervoer, waardoor aan alle behoeften van je kinderen gedurende de hele dag wordt voldaan.
  • Huishoudelijke taken: naast kinderopvang kunnen au pairs je helpen met lichte huishoudelijke taken gerelateerd aan de kinderen. Deze ondersteuning verlicht de last van huishoudelijke verantwoordelijkheden, waardoor jij meer tijd en flexibiliteit hebt.
  • Getrainde au pairs: alle au pairs hebben met succes een online EHBO & Au Pair training voltooid voordat ze bij jouw gezin komen.
  • Culturele uitwisseling: een au pair brengt verschillende perspectieven met zich mee, helpt jouw kinderen om de wereld beter te begrijpen en geeft hen een bredere kijk op het leven met internationale aspecten.

Au pair plaatsingen

Door heel Nederland

Wij plaatsen au pairs door heel Nederland! Van Zeeland tot Groningen en Amsterdam tot aan Maastricht. Als je in Nederland woont en overweegt om een au pair in huis te nemen, is het essentieel dat je het au pair programma begrijpt, wat draait om culturele uitwisseling. Au pairs worden namelijk écht een onderdeel van jouw gezin en komen naar Nederland om meer te leren over een andere cultuur en taal. Het is belangrijk te benadrukken dat een au pair nooit mag worden ingezet als een schoonmaker. Daarom screenen wij onze gastgezinnen grondig, net zoals onze buitenlandse partners dat doen bij onze au pairs. Meer weten?

Richtlijnen gastgezin

Wij zijn enorm enthousiast over ons au pair programma! Deze culturele uitwisseling biedt zowel voor het gastgezin als de au pair een unieke ervaring met vele voordelen. Gastgezinnen profiteren van flexibele, persoonlijke en betaalbare kinderopvang, terwijl de au pair wordt opgenomen in het gezin en meer leert over de Nederlandse taal en cultuur.

Onze wereldwijde partners screenen zorgvuldig al onze au pairs, en wij doen hetzelfde voor onze gastgezinnen. We zorgen ervoor dat alle partijen grondig worden gescreend voordat er een match wordt gemaakt. Om een hoogwaardig au pair programma te behouden, is het essentieel dat onze gastgezinnen de richtlijnen van het au pair programma begrijpen en de au pair als een gezinslid behandelen, niet als een schoonmaker of huishoudster. De vereisten om een gastgezin te worden zijn:

  • Onderdeel van het gezin: Je au pair wordt een volwaardig lid van je gezin en neemt deel aan het gezinsleven en activiteiten om de culturele uitwisseling optimaal te ervaren.
  • Au pair rooster: Au pairs werken tot 30 uur per week, met een maximum van 8 uur per dag. Ze hebben recht op twee vrije dagen per week (meestal in het weekend).
  • Gastvrijheid: Je au pair ontvangt kost en inwoning, inclusief een volledig gemeubileerde privékamer en drie maaltijden per dag, zeven dagen per week.
  • Zakgeld: Au pairs ontvangen maandelijks zakgeld als beloning voor hun kinderopvangtaken.
  • Kinderopvang: Au pairs helpen met diverse taken, maar bieden geen volledige zorg voor baby's, nachtzorg of zwaar schoonmaakwerk.
  • Training: Gastgezinnen nemen de tijd om hun au pair te trainen in taken en gezinsroutines.
  • Gastgezin: Gezinnen bestaan in allerlei vormen en maten, inclusief tweedoudergezinnen, eenoudergezinnen en gezinnen waar niet alle leden de Nederlandse nationaliteit hebben. Alle vormen van gezinnen zijn welkom.
  • Locatie: Wij plaatsen au pairs door heel Nederland.
  • Kinderen: Er moet minstens één kind jonger dan 13 jaar in je gezin zijn.
  • Verwelkom jouw au pair: Haal jouw au pair op van het vliegveld en geef een warm welkom binnen jouw gezin.
  • Volledig profiel: Om een gastgezin te worden, dien je alle benodigde informatie te verstrekken, inclusief gezinsreferenties, een introductiebrief en gezinsfoto's. Wij zorgen ervoor dat deze informatie volgens privacywetten wordt beschermd.

Sta open voor een andere cultuur, nieuwe mensen en unieke ervaringen. Ga niet af op vooroordelen, maar beoordeel met je hart. Haal de wereld in huis en geniet van flexibele kinderzorg met een au pair die perfect bij jouw gezin past. Neem contact met ons op voor vragen of start vandaag nog jouw zoektocht!

Lees ervaringen van onze gezinnen:

Meer weten? Wij helpen je graag! (:

Ontdek het programma

Download onze folder

Leer meer over het au pair programma, ons proces, team en de voordelen van een culturele au pair uitwisseling.

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Ons ervaren team helpt je graag verder.