Voorwaarden
Welkom bij Au Pair Holland, Travel Active Holland B.V onderdeel van Travel Active handelend onder de naam Au Pair Holland. Voordat u onze website of onze diensten gebruikt, neem dan even de tijd om de volgende voorwaarden te lezen en te begrijpen. Door onze website te bezoeken en gebruik te maken van onze diensten, stemt u in met deze voorwaarden, evenals met alle andere voorwaarden die specifiek van toepassing zijn op de diensten en informatie die door Au Pair Holland worden verstrekt.

Als u niet akkoord gaat met deze voorwaarden, registreer u dan niet en maak geen gebruik van onze website of diensten.

Naleving erkende richtlijnen 
Onze diensten worden geleverd in overeenstemming met de richtlijnen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Nederland (IND) en de International Au Pair Association (IAPA). Au Pair Holland volgt alle richtlijnen rondom deze culturele uitwisseling en informeert u over alle voorwaarden.

Door u aan te melden als gastgezin bij Au Pair Holland, erkent en accepteert u deze voorwaarden.

Onze dienst
Au Pair Holland beoordeelt zorgvuldig iedere aanmelding van een gastgezin en behoudt zich het recht voor om aanmeldingen van gezinnen om verschillende redenen af te wijzen, waaronder maar niet beperkt tot locaties buiten ons ondersteuningsgebied, leeftijden van kinderen of speciale omstandigheden, of rollen die verantwoordelijkheden buiten het programma omvatten.

Als Au Pair Holland besluit een gezinsaanmelding verder in overweging te nemen, zal er een gedetailleerd telefonisch consult plaatsvinden om het zoekproces te starten. De zoekopdracht wordt geactiveerd bij:

  • Betaling van een niet-restitueerbare activeringsvergoeding.
  • Verificatie van gezinsreferenties.
  • Ontvangst van een politiecontrole voor elke volwassene (18+) die in uw huis woont.

Au Pair Holland stemt ermee in om au pair kandidaten voor gastgezinnen te zoeken en voor te stellen, waarbij rekening wordt gehouden met plaatsingen die tot 12 maanden kunnen duren. We bieden ons hulp en ondersteuning aan gedurende de gehele au pair plaatsing.

Gastgezinnen bevestigen dat alle verstrekte informatie aan Au Pair Holland eerlijk, correct en compleet is, en geven toestemming voor de verwerking van deze informatie in overeenstemming met de Veiligheids- en Privacyverklaring van Au Pair Holland.

Wij verstrekken de gegevens van geselecteerde au pair kandidaat/kandidaten aan het gastgezin en delen gezinsinformatie met de geselecteerde kandidaten. Au pair profielen mogen alleen online worden bekeken; het downloaden of kopiëren ervan is strikt verboden in overeenstemming met de Europese gegevensbescherming zoals gedefinieerd in de AVG.

Als er op het moment van activering geen geschikte kandidaten beschikbaar zijn, worden de gegevens van geschikte kandidaten zo snel mogelijk verstrekt. Gastgezinnen kunnen communiceren met een paar of alle voorgestelde kandidaten.

Het is de verantwoordelijkheid van het gastgezin om de match van de kandidaat voor hun gezin te beoordelen. Au Pair Holland doet er alles aan om persoonlijk de au pair kandidaten te selecteren, maar dit garandeert geen directe match aangezien dat persoonsgebonden is.

Het au pair programma
De door het gastgezin geselecteerde au pair kan helpen met dagelijkse kinderopvangtaken. Een au pair mag ingezet worden voor taken rondom de kinderen voor maximaal 30 uur per week en niet meer dan 8 uur per dag. Au pairs mogen niet worden gevraagd om alleen voor baby's te zorgen of 's nachts alleen zorg te verlenen, aangezien zij geen gekwalificeerde oppassers zijn. Au pairs nemen deel aan het gezin voor een culturele uitwisselingservaring met beperkte verantwoordelijkheid. Daarbij mogen au pairs ingezet worden voor kleine huishoudelijke taken maar niet als schoonmaker of huishoudster.

Het gastgezin stemt ermee in om de au pair te voorzien van:

  • Voldoende tijd en assistentie om bepaalde zaken te regelen tijdens de eerste week.
  • Tijd en assistentie om de au pair deel te laten nemen aan events die door Au Pair Holland worden georganiseerd.
  • Begeleiding, ondersteuning en training, vooral in de eerste weken (een handboek voor gezinnen wordt verstrekt).
  • De mogelijkheid om als lid van het gezin te worden behandeld en deel te nemen aan het dagelijkse gezinsleven als een 'grote zus' (of broer). Dit kan het opnemen van de au pair in gezinsvakanties omvatten.
  • Gratis kost en inwoning in een privé, volledig gemeubileerde kamer in een schoon, veilig en comfortabel huis.
  • Maandelijks zakgeld in overeenstemming met de regels van de IND en Au Pair Holland.
  • Twee vrije dagen per week, minstens iedere maand één weekend, zodat de au pair de culturele uitwisseling volledig kan ervaren.
  • Vervoer van/naar de afgesproken ontvangstplek zoals vliegtuig, treinstation of bushalte naar het huis van het gastgezin.

Het gastgezin stemt er ook mee in om de programmarichtlijnen van Au Pair Holland te lezen en na te leven en weet goed "Wat een au pair" precies is en welke taken deze rol omvatten.

Vervoer en verzekering
Het is de verantwoordelijkheid van het gastgezin om de rijvaardigheid van de au pair te beoordelen voordat toestemming wordt verleend om een voertuig van het gastgezin te besturen. Het gastgezin moet de au pair ook opnemen als bestuurder op de verzekering van het voertuig/voertuigen.

In het geval van een verzekeringsclaim, als de au pair het voertuig moest besturen als onderdeel van hun taken, is het gastgezin verantwoordelijk voor het betalen van eventuele eigen risico gerelateerd aan de claim. Als het voertuig voor privédoeleinden werd gebruikt, is de au pair verantwoordelijk voor het eigen risico gerelateerd aan de claim. Voertuiggebruik en eigen risico voor de autoverzekering moeten worden gespecificeerd in de au pair-uitnodiging.

Bevestiging van uw plaatsing

Juridische relatie van de au pair tot het programma
Het gastgezin begrijpt en stemt ermee in dat de au pair geen werknemer is, maar onderdeel is van een cultureel uitwisselingsprogramma. Au Pair Holland volgt hierbij de regels opgesteld door de IND en IAPA.

De contracten opgesteld door Au Pair Holland zijn bindend en volgens de erkende regels rondom het au pair programma. Hierbij is het belangrijk te benadrukken dat de motivatie van de au pair moet zijn om het gezinsleven in Nederland te ervaren en dat het gastgezin dit volledig ondersteund.

Het wordt sterk aanbevolen dat alle gastgezinnen contact opnemen met hun opstal- en inboedelverzekering om hen te informeren dat een au pair in hun huis verblijft.

Iedere au pair is verplicht een aantal zaken te regelen bij aankomst in Nederland. Hiervoor kunt u een servicepakket afnemen bij Au Pair Holland om het te laten regelen of als gastgezin ondersteunen. Indien er geen servicepakket wordt afgenomen ligt de verantwoordelijkheid bij het gastgezin om te zorgen dat alle verplichte zaken goed geregeld worden.

Wanneer het gastgezin een samenwerking aangaat met Au Pair Holland, bent u verplicht de aanmeldingskosten te betalen en de daaropvolgende kosten bestaande uit plaatsingskosten, essentiële kosten en maandelijkse aanvullende kosten. Voor specificatie over deze kosten wordt u doorverwezen naar de kosten pagina. Indien iets niet duidelijk is, graag tijdig contact opnemen met Au Pair Holland. Indien facturen niet worden betaald, is het gastgezin aansprakelijk voor de eventuele kosten die worden gemaakt bij de schuldvordering van achterstallige facturen.

Problemen en re-match
Het gastgezin is verplicht om Au Pair Holland schriftelijk op de hoogte te stellen van eventuele wijzigingen in hun omstandigheden die de au pair ervaring kunnen beïnvloeden, zoals nieuwe huisdieren, roken, gezinsleden die het huis uitgaan of intrekken, veranderingen in burgerlijke staat, contactgegevens of werkgelegenheid. Au Pair Holland behoudt zich het recht voor om een au pair plaatsing te annuleren of te beëindigen.

Hoewel we redelijke pogingen doen om problemen op te lossen, streven we ernaar een vervanging te regelen als Au Pair Holland bepaalt dat de plaatsing niet kan doorgaan.

Onze langetermijnvergoeding omvat een gratis vervangingsgarantie van 30 dagen. Het gastgezin moet 2 weken van tevoren aangeven als ze besluiten de plaatsing tijdens deze periode te beëindigen. Tijdens deze herplaatsingsperiode is het gastgezin verplicht om de au pair gratis kost en inwoning te bieden.

Zakgeld kan niet worden verminderd zonder schriftelijke goedkeuring van Au Pair Holland, deze regels worden vastgesteld door de IND en moeten worden nageleefd. Het vragen van uw au pair om te vertrekken zonder vereiste kennisgeving zal resulteren in het vervallen van de vervanging. Kosten die door de au pair of door het bureau namens de au pair worden gemaakt, worden in rekening gebracht bij het gastgezin. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, accommodatie- en transportkosten.

In het geval dat een kandidaat tijdens de vastgestelde periode moet vertrekken, hetzij om persoonlijke redenen of wegens ongeschiktheid, moet het gastgezin Au Pair Holland onmiddellijk schriftelijk op de hoogte stellen, met vermelding van de reden voor ongeschiktheid. Onvoldoende beheersing van het Engels wordt niet beschouwd als redelijke gronden voor een gratis vervanging en moet tijdens het interview worden beoordeeld.

Houd er rekening mee dat Au Pair Holland de onmiddellijke beschikbaarheid van een vervanging niet kan garanderen vanwege seizoensgebonden tekorten, en een uitgestelde startdatum kan optreden. Vervangingen worden aangeboden op basis van gelijkwaardige voorwaarden en zijn onderhevig aan stipte betaling van de volledige vergoeding en volledige naleving van deze voorwaarden.

Als Au Pair Holland bepaalt dat de beëindiging van de plaatsing te wijten is aan het niet naleven van deze voorwaarden door het gastgezin, de Programmarichtlijnen, of als er een materiële afwijking is van de rol die met Au Pair Holland is overeengekomen, vervalt de vervangingsgarantie en zijn er geen terugbetalingen verschuldigd.

Na het verstrijken van de garantieperiode wordt overeengekomen dat het engagement bevredigend is. Als de kandidaat vertrekt na de garantieperiode, zijn er kosten van toepassing op verdere plaatsingen.

In het onwaarschijnlijke geval dat de au pair besluit te annuleren na eerste acceptatie, zal Au Pair Holland een vervanging vinden volgens de vervangingsgarantie. Als het gastgezin besluit te annuleren nadat de au pair heeft geaccepteerd, geldt de plaatsingsvergoeding nog steeds, ter dekking van herplaatsingskosten.

Aanmeldingskosten, tegoeden en vervangingen zijn geldig voor 3 maanden, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.

Claims tegen Au Pair Holland en het au pair programma
Het gastgezin vrijwaart onvoorwaardelijk Au Pair Holland van enige claims voor schade, letsel, verlies of kosten van welke aard dan ook die worden gemaakt in verband met het ontvangen van een au pair. Deze claim omvat, maar is niet beperkt tot, aansprakelijkheid voor enige opzettelijke of nalatige handelingen of nalatigheden door de au pair, mensen die namens Au Pair Holland handelen, of leden van het Au Pair Holland team.

Het gastgezin begrijpt dat de au pair geen werknemer of vertegenwoordiger is van Au Pair Holland, en het is de verantwoordelijkheid van het gastgezin om onafhankelijk advies in te winnen over zaken zoals verzekeringen, zorgverzekering etc.

Door akkoord te gaan met deze voorwaarden erkent u dat dit een juridisch bindend contract is, en u bent geadviseerd om juridisch advies in te winnen als u de voorwaarden niet begrijpt. U erkent ook dat u de bepalingen van dit contract hebt gelezen en begrepen en ermee instemt zich aan deze voorwaarden te houden.

Vergoedingen en voorwaarden kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Travel Active Holland B.V.
KvK: 73729302
Handelend onder de naam Au Pair Holland

Trots lid van:
IND - Immigratie- en Naturalisatiedienst
IAPA – International Au Pair Association

Bijgewerkt november 2023